La primera edició del concurs “Encén el Nadal” va tenir lloc el passat any 2014. En aquesta primera convocatòria es va fer la crida per a seleccionar les idees que van il·luminar els carrers Gran Via de les Corts Catalanes (en categoria professional) i Aragó (en categoria novell).

Es van presentar un total de 28 projectes: 15 en Categoria Professional i 13 en Categoria Novell.
Guanyador categoria novell | M. Clara Vidal Riera
El guanyador de la categoria novell va ser el projecte “Els Estels de Nadal”, de la jove estudiant d’arquitectura M. Clara Vidal Riera, que va il·luminar el Carrer Aragó en els trams compresos entre Bailèn i Aribau.

La seva proposta representava la tendresa i la màgia del Nadal, amb la creació d’un mantell d’estels que cobria el carrer i evocava les estrelles que van guiar els tres reis mags per arribar a Betlem.
Guanyador categoria professional | Estudi Emiliana Design
El guanyador de la categoria professional va ser el projecte “SONS”, de l’Estudi Emiliana Design, que va il·luminar la Gran Via de les Corts Catalanes, entre Bailèn i Muntaner. La proposta seleccionada reproduïa en lletres il·luminades els sons onomatopeics més tradicionals d’aquestes festes.

L’Estudi Emiliana Design, format per Ana Mir i Emili Padrós, té una experiència en disseny de productes, mobiliari i il·luminació des de 1996, així com en espais efímers i exposicions.
Altres reconeixements que han rebut són el Premi de Plata ADI-FAD, el Premi FAD d’Arquitectura Efímera 2000 o el Premi Ciutat de Barcelona 1999 de Disseny.
Lliurament de premis Encén el Nadal 2014
Lliurament de premis Encén el Nadal 2014
Ambdós projectes van ser premiats amb 10.000 euros en metàl·lic i el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona.

El Jurat també va voler reconèixer la qualitat dels projectes novells presentats atorgant 2 accèssits a Andrea Soto pel projecte “Enllaçats” i al grup format per Clara Triviño, Mireia Lechuga, Aleix Saborit Font i Patrick López pel projecte “Un passeig en alçada”; segon i tercer classificats de la categoria novell.

El lliurament de premis “Encén el Nadal” 2014 va tenir lloc el 14 de Novembre al Saló de les Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, presidit per la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens.